MIȘCAREA ÎNSEAMNĂ SĂNĂTATE

Tot mai mulți copii aleg să nu facă mișcare, chiar dacă sportul înseamnă sănătate. Tinerii preferă să își petreacă timpul în fața televizoarelor sau a calculatoarelor, lucruri care, în timp, pot avea efecte negative asupra sănătății. Profesorii de educație fizică și sport trag un semnal de alarmă în acest sens și recomandă părinților să îndemne copiii să facă mișcare într-un cadru organizat. Profesorii sunt convinși că sportul trebuie practicat de la vârste foarte fragede.

Cu ani în urmă, toți copiii practicau un sport, fie mergeau cu bicicleta, fie alergau pe stadion, în parcuri sau mergeau în drumeții cu părinții.

Cel mai important beneficiu pe care sportul îl aduce, atât în viața copiilor, cât și adulților este sănătatea. Sportul previne apariția diferitelor boli, cum ar fi cele cardiace sau obezitatea, și dezvoltă armonios musculatura. În plus, copiii care practică un sport sunt mai predispuși în viitor să urmeze un stil de viață sănătos, ce are la bază o alimentație corectă și multă mișcare.

Related posts